Sportfysiotherapie

Cor van Panhuis en Bram Bulsink zijn gespecialiseerd in sportfysiotherapie (of in opleiding) binnen onze praktijk.

Sportfysiotherapie is een specialisme binnen de fysiotherapie. Hierbinnen vallen zowel het voorkomen van blessures, het herstellen / behandelen van blessures als ook het verbeteren van een sport specifieke prestatie. Denk hierbij aan het voorkomen van een alsmaar terugkomende liesblessure of het revalideren na een hamstringblessure. Ook het verbeteren van de spronghoogte om nét die extra 3 centimeter hoger te kunnen springen, bijvoorbeeld bij basketbal of volleybal, valt binnen de sportfysiotherapie.

Sportfysiotherapie is er voor jong en oud, zowel voor de gymnaste met een enkelklacht, de hardloper met een pijnlijke knie als voor de doorgewinterde wandelaar met een zere hak. Dit alles onafhankelijk van lichamelijke en/of geestelijke beperking en sportniveau.

Om een optimaal behandeltraject samen met de sporter op te kunnen stellen is een goed onderzoek nodig. Soms in combinatie met echografie.
Voor de opbouw en het evalueren van dit specifiek opgestelde traject heeft de sportfysiotherapeut kennis van training en het testen en analyseren van bewegingen.

Een innovatieve manier om te trainen, testen en evalueren is de vliegwiel trainingsmethode, waar wij als een van de weinige praktijken in de regio over beschikken. Deze vorm van krachttraining is effectiever bij het ontwikkelen van spiermassa, snelheid en vermogen dan ‘normale’ krachttraining. Vertaald naar activiteiten kan dit zorgen voor een snellere toename in kracht, spronghoogte en sprintsnelheid. Daarnaast meet deze apparatuur via een app exact het vermogen, de kracht en snelheid. Hierdoor kan er zowel getraind, getest en geëvalueerd worden!

Wij werken samen met sportclubs in de regio, zo behandelen we al jaren veel voetballers van AZSV (zowel op de praktijk als op het veld) en komen er wielrenners, hardlopers en volleybalspelers naar de praktijk. Een mooi voorbeeld is wielrenner Robert Gesink, waarvan u vele wielershirts van podiumplaatsen in de praktijk zult zien hangen.

Daarnaast hebben wij goede contacten met traumachirurgen, orthopedisch chirurgen en sportartsen in de regio. Dit is belangrijk wanneer verder onderzoek en/of behandeling nodig is. Uiteraard na overleg met uw huisarts.

sportfysiotherapie-vanPanhuis
sportfysiotherapie-vanPanhuis

Maak kennis met onze sportfysiotherapeuten

bram-bulsink-vanPanhuis

Bram Bulsink
Meer weten?

Cor van Panhuis - Van Panhuis Fysiotherapie Aalten

Cor van Panhuis
Meer weten?

Kelvin Mateman
Meer weten?