Revalidatie na Corona (Covid-19) besmetting

Dianne Kuenen (die zich binnen de praktijk o.a. bezig houdt met mensen met longproblemen) heeft de e-learning ‘Revalidatie Corona-patiënten in de eerste lijn’ van het Chronisch ZorgNet voltooid.

De meeste corona-patiënten (80%) hebben milde tot matige klachten met of zonder longontsteking. Deze mensen worden niet opgenomen in het ziekenhuis en voor hun herstel hebben ze geen hulp nodig. Er is echter ook een groep mensen die er ernstiger aan toe is en die in het ziekenhuis belandt. Zelfs een IC-opname kan nodig zijn. Voor hen is het minder vanzelfsprekend om daarna weer normaal te kunnen functioneren. Ademhalingsproblemen, benauwdheid, spierkrachtvermindering, moeheid en een verminderd uithoudingsvermogen kunnen de kwaliteit van leven sterk verminderen.

Er is nog veel onduidelijk over de ziekte en de nasleep ervan, maar het is wel duidelijk dat na de genezing van corona fysiotherapie kan helpen om het lichamelijk functioneren te verbeteren. Het is daarom van belang dat u begeleiding krijgt van een longfysiotherapeut bij het opbouwen van uw conditie en kracht en het verbeteren van de ademhaling.

Tijdens de e-learning kwamen alle aspecten van corona en van de fysiotherapeutische behandelingsmogelijkheden aan bod.
Binnenkort zal onze praktijk dan ook te vinden zijn op de zorgzoeker van het Chronisch ZorgNet als praktijk waar ex-corona-patiënten op een verantwoorde manier kunnen worden begeleid.