Sportfysiotherapie

Behandelen van sporters is een van de speerpunten van onze praktijk. Onze kennis en ervaring in (top)sportbegeleiding helpt de sporter met advies en/of behandeling. De wielershirts die behaald zijn met de podiumplaatsen van Robert Gesink sieren onze praktijk en de selectie van Heren AZSV wordt sinds 3 jaar door ons verzorgd.

De grootste doelgroep is die van de recreatieve sporter, die wel of niet in clubverband, zijn of haar sport beoefent. Bij een handicap of een chronische ziekte kunt u als sporter ook bij ons terecht met uw hulpvraag.

Soms is uitleg en een advies van uw sportfysiotherapeut voldoende en hoeft het niet tot een behandeling te komen.

Een (weer) beginnende sporter kan vragen hebben over de juiste trainingsbelasting. Met begeleiding in schema’s en indien nodig met terugkoppeling via de mail, komt het tot een individueel opbouwprogramma.

De getrainde sporter behandelen wij bij blessures als gevolg van een letsel of een overbelasting.

Sport-specifiek revalideren wil zeggen dat er gedacht wordt vanuit de sport die u beoefent. Per sport is dat verschillend. Een voetballer moet kunnen sprinten, kappen en draaien. Daar is coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen voor nodig. Deze afzonderlijke aspecten verdienen aandacht bij de behandeling om uiteindelijk verantwoord op wedstrijdniveau weer ‘in te stappen’.

Voor chronische peesklachten is Shock Wave effectief.

Een echo om de aard van de peesaandoening te beoordelen helpt ter onderbouwing van de behandeling.

Wij hebben goede contacten met traumachirurgen, orthopedisch chirurgen en sportartsen in de regio. Dit is belangrijk wanneer verder onderzoek en/of behandeling nodig is. Uiteraard na overleg met uw huisarts.