Shockwave therapie

Shockwave therapie (ook wel ‘extracorporale shockwave therapie’ of ‘ESWT’ genoemd) is een behandeltechniek waarbij patiënten worden blootgesteld aan krachtige ‘schokgolven’. Deze shocks worden door een specialist met behulp van een behandelkop nauwkeurig gericht, zodat ze een mechanisch effect hebben op de gewenste locatie in het lichaam. De therapeuten van Van Panhuis Fysiotherapeuten passen de methode toe voor het behandelen van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat bijvoorbeeld bij een tennisarm, verkalkingen van pezen in de schouder, chronische ontsteking van de achillespees en hielspoor.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat door shockwave therapie in het weefsel zeer lokaal een verhoogde homeostase ontstaat. Hierdoor verbetert de bloed circulatie en cellen worden aangezet tot de aanmaak van het groeihormoon. Shockwave therapie zorgt direct voor resultaat: het vermindert de pijn waardoor je beter gaat bewegen. Beter bewegen draagt weer bij aan een beter en natuurlijk herstel. Shockwave therapie bevordert het lichaamseigen herstelvermogen direct op de plek waar dat nodig is en zorgt voor desintegratie van verkalkingen in bijvoorbeeld schouderpezen.

Shockwave is effectief bij:

  • Verkalking van de pezen
  • Peesontsteking
  • Hielspoor

Bij ons word je gehoord, gezien en geholpen

Jouw hulpvraag zo goed mogelijk proberen te begrijpen, bespreekbaar maken, zodat je weet wat wij je kunnen bieden en wat je van ons kunt verwachten. Zo nodig doen we dat in overleg met collega’s van een andere discipline.

Plan behandeling

Shockwave therapie geschikt voor de behandeling van pezen

Shockwave therapie is bij uitstek geschikt voor de behandeling van pezen, spieren en de overgang van spieren naar pezen. Het gaat vaak om chronische, hardnekkige en pijnlijke aandoeningen.

Wanneer shockwave?

Veel voorkomende aandoeningen zijn:

Fascitis plantaris, ook wel hielspoor genoemd en schouderpeesirritaties, met of zonder verkalkingen, zijn voorbeelden van klachten die vaak met goed resultaat behandeld kunnen worden. Bij een fascitis plantaris kan bij 90% van de patiënten binnen enkele weken een goed resultaat worden bereikt.

Shockwave behandeling

Tijdens de eerste afspraak doen we een intake waarbij onderzoek wordt gedaan. In een groot aantal gevallen wordt aanvullend onderzoek gedaan door middel van echografie, hiermee wordt het exacte pijngebied gelokaliseerd. Nadat de diagnose is gesteld en gebleken is dat shockwave therapie geïndiceerd is, wordt het behandelgebied blootgesteld aan korte shockwave impulsen. Gemiddeld zijn er 6 behandelingen nodig en tussen de behandelingen zit meestal een periode van ongeveer 7 tot 10 dagen.

Plan behandeling

Maak kennis met onze shockwave specialist

Marieke Geven

Dianne-van-panhuis-fysio

Dianne Kuenen

Edith Damen - Van Panhuis Fysiotherapie Aalten

Edith Damen

Klanten over Van Panhuis

Mijn knie zat op slot en ik had vooral veel pijn bij het traplopen. Nadat Anouk ernaar had gekeken bleek dat ik meniscusletsel had. Door stabilisatieoefeningen en vooral de persoonlijk aandacht die ik kreeg waren de klachten relatief snel verholpen.

De knie voelt weer goed en de persoonlijke begeleiding heeft enorm geholpen!

Indi Engbers

Met voetbal heb ik een vervelende knieblessure opgelopen. Door direct op te nemen met Van Panhuis ben ik goed begeleid bij mijn terugkeer op het veld. Hierdoor ben ik volledig hersteld en heb ik naderhand geen last meer gehad.

Steijn Hafkamp

Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraakEdith Damen - Van Panhuis Fysiotherapie Aalten

Bel ons op 0543 22 70 70