Hardlopen populair tijdens Coronacrisis

Hardlopen is populair! Wist u dat ongeveer 40% van de Nederlanders wel eens aan hardlopen doet?
In heel Nederland zijn door het coronavirus sportscholen, voetbalverenigingen en andere sportactiviteiten tot stoppen gebracht. Om toch fit te blijven trekken Nederlanders massaal de hardloopschoenen aan.

Begint u met hardlopen, zorgt u er dan voor dat u zich laat informeren of adviseren hoe u het beste kunt starten met hardlopen. Een veel gemaakte fout is dat men gelijk te lang gaat lopen, te snel of te vaak in de week wil lopen. Het gevolg hiervan is dat een overbelasting blessure van spieren en pezen op de loer ligt. 80% van de hardloopblessures wordt dan ook toegeschreven aan overbelasting (van der Worp, et al., 2015). De hardloopblessures bevinden zich veruit het meest aan de benen waarbij knieklachten, achillespees klachten en scheenbeen klachten veel gehoorde problemen zijn (Francis, et al., 2018).

Mocht u zich na het lezen herkennen in zo’n “beginnende” zeurende klacht, twijfel dan niet en neemt u contact op met de praktijk. Zo kunnen we een inschatting maken wat voor u het beste is om te doen en mogelijk u voorzien van advies en een trainingsschema.